TotalBalance Senior Coachtraining

Praktische verdieping op belangrijke coachthema's waarmee je anderen nog beter verder helpt, op basis van bijbelse principes. 

Regio Veenendaal (beperkt aantal plekken).

Dagseminar 1: Angst, Stress & Burn-out (donderdag 8 oktober 2020)

Dagseminar 2: Hoogsensitiviteit & Hoogbegaafdheid (donderdag 5 november 2020)

Dagseminar 3: Gezond Leven (donderdag 3 december 2020)

De seminars zijn eventueel ook los te volgen.

- Voor coaches die een basis coach opleiding hebben gevolgd, een eigen praktijk hebben of in organisaties met mensen werken en die ernaar verlangen Gods heling te brengen in de harten van meer cliënten of anderen.

DROOM JIJ ERVAN OM JE KENNIS TE VERGROTEN? EN VRAAG JE JE AF OF DEZE SENIOR TRAINING WAT VOOR JE IS?  

Je voelt misschien het verlangen dat je anderen nog gerichter wilt helpen en misschien overweeg je je te gaan specialeren in een bepaalde richting. Maar hoe weet je waar je hart naar uitgaat?

Misschien herken je je wel in het volgende:  

  • Je vindt niets zo heerlijk als jezelf steeds verder ontwikkelen en zo steeds meer zicht te krijgen op je cliënten. Het is een feestje om nieuwe dingen te leren op jouw favoriete vakgebied.
  • Je zou graag specifiekere coachingsvaardigheden vanuit bijbelse principes opdoen om te gebruiken in jouw eigen setting

of misschien

  • Ben je juist 'gewoon' toe aan die nieuwe stap
  • Ben je eruit dat je je praktijk wilt uitbouwen, maar twijfel je over wat de volgende stap moet zijn. 

Alleen als je nieuwe dingen leert, kun je verder ontwikkelen.  

Sinds 2001 ben ik coach en christentherapeut, heb ik - door Gods zegen- honderden mensen verder geholpen én een prima boterham verdiend met mijn bedrijf. Door steeds nieuwe dingen bij te leren en mijn kennis te verdiepen, kon ik mijn cliënten steeds gerichter helpen.

Tijdens een van de trainingen die ikzelf volgde, kwam ik Nelleke de Wit tegen, met wie ik nu samenwerk. We delen het verlangen om christelijke coaches zodanig toe te rusten dat ze mensen écht verder kunnen helpen op basis van Bijbelse principes en vanuit een goedlopende praktijk.

"Bijbels coachen is het mooiste vak ter wereld!"

-Carianne Ros-

Verdieping op meerdere fronten helpt om je cliënten nog effectiever te helpen.  

Sinds 2015 heb ik (Nelleke) een eigen coach praktijk. Vol enthousiasme startte ik met coachen, maar ik was onzeker. Zag ik niets over het hoofd? Waar zat nu de bron van het probleem? Door keer op keer te investeren in verdieping, lukte het mij om voldoende kennis op te bouwen om vanuit meer zelfvertrouwen meer cliënten verder te helpen. Met name de thema's stress en burn-out komen veelvuldig langs bij mijn cliënten. Dat gaat mij aan het hart, omdat juist wij christenen zo'n voorsprong hebben door de liefde van onze hemelse Vader. Vanuit een bijbels antwoord op deze thema's lukt het om cliënten krachtige stappen te laten zetten. Tot eer van onze Schepper.

Met de TotalBalance Senior Training word je voorzien van een aanzienlijke hoeveelheid extra tools om van jouw praktijk een (nog groter) succes te maken tot eer van God!

DE BELANGRIJKSTE THEMA'S UIT COACHING HEBBEN WE OP EEN RIJTJE GEZET IN DIT UNIEKE TOTALBALANCE SENIOR PROGRAMMA.

Ook deze training biedt bijbels gefundeerde, praktische en creatieve tools, zodat:  

  • Je weet met welke stressoren je te maken kunt hebben, wat Gods antwoord daarop is en hoe je je cliënt met de juiste vragen en oefeningen (in de juiste volgorde) begeleidt uit de burn-outsituatie richting een leven zonder (ongezonde) stress. Inclusief stress-test.
  • Je hebt kennis over gezonde voeding en hoe je je cliënt het beste kunt begeleiden in het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.
  • Je weet wat hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid inhoudt, welke vormen en profielen er zijn, welke invloed deze dingen kunnen hebben op iemands leven én hoe je je cliënt hiermee leert omgaan, op basis van bijbelse principes. Inclusief hoogsensitiviteitstest

WAT BETEKENT HET VOOR JOUW PRAKTIJK ALS JIJ (VERDER) GAAT GROEIEN EN NOG MEER DIE COACH WORDT DIE JIJ VOOR OGEN HEBT? EN WAT BETEKENT DAT VOOR JOUW CLIËNTEN EN DE HULP DIE JE KUNT BIEDEN?

Hoe zou het zijn als jij specifiek bent toegerust op deze belangrijke thema's ? Hoe zou je praktijk eruit zien als je vanuit zelfvertrouwen anderen verder helpt op hun specifieke thema? Als je op effectieve wijze iets kunt betekenen voor je omgeving en impact hebt?  

Misschien voel je van binnen dat het tijd is voor de volgende stap. Tijd om je verder te ontwikkelen, zodat je die dingen kunt gaan doen die (nog beter) passen bij hoe God jou in elkaar heeft gezet.

WAT KRIJG JE ALS JE JE AANMELDT VOOR DE SENIOR TRAINING VAN TOTALBALANCE? 

#01 Drie geheel verzorgde dagseminars (eventueel los te volgen)

Tijdens deze seminars nemen Nelleke en Carianne je mee door de onderwerpen én ontvang je voorbeelden. Daarnaast is er ruimte voor oefenen met het voeren van gesprekken. Check hier alle data. En bekijk hier de inhoud van de praktijkdagen.

#02 Per seminar een reader

Bij de Senior Training horen drie readers waarin alle onderdelen worden behandeld. Inclusief voorbeelden, zodat je altijd kunt terugvallen op een gedegen basis. Alle stof en oefeningen zijn, hoewel uiterst praktisch, wetenschappelijk gefundeerd.

#03 Een stresstest en een hooggevoeligheidstest

Deze speciaal door TotalBalance ontwikkelde tests geven je op eenvoudige en praktische wijze inzicht in de stressoren van je cliënt (stresstest) en het hooggevoeligheidsprofiel van je hooggevoelige cliënt (hooggevoeligheidstest). Beide tests zijn uniek, gebaseerd op de jarenlange ervaring van Carianne als christentherapeut en alleen verkrijgbaar bij de senior training van TotalBalance.

BIJ DEELNAME AAN SENIOR COACH TRAINING (ALLE DRIE DE DAGSEMINARS):

#04 Theorie-examen (en een herkansing)

Tijdens dit examen wordt je kennis over de specifieke onderwerpen getoetst aan de hand van meerkeuzevragen. Dit examen vindt plaats in Gouda en omvat de inhoud van de modules en een aantal boeken. Vind hier de data waarop het examen wordt afgenomen.

#05 Certificaat voor Senior Coaching

Na deelname aan de training ontvang je een certificaat. Je mag je met dit certificaat 'Senior Coach' noemen, of indien je licentiehouder bent bij TotalBalance 'TotalBalance Senior Coach'. Voor TotalBalance coaches betekent dit extra voordelen in de licentie.

We hanteren de volgende certificaatseisen:

- 50 Uur coaching van eigen cliënten (vanaf start praktijk) danwel gesprekservaring binnen een organisatie

- Deelname aan alledrie de seminars

- Met goed gevolg afleggen van het (meerkeuze) theorie-examen

- Minimaal 6 uur coachen van oefencliënten op de betreffende thema's, inclusief reflectieverslagen

- 2 Uur supervisie op oefencliënten bij een TotalBalance coach of externe en ervaren coach, inclusief reflectieverslagen

Check of het deze training geschikt is voor jou  

Niet iedereen is geschikt voor deze training. Daar zijn we graag helder over. Check daarom eerst of jij een goede match bent, anders heeft het (nu nog) geen zin om mee te doen. Het is de bedoeling dat je klaar bent voor het zetten van stappen.

* Je hebt HBO-werk- of denkniveau

De seminars zitten volgepropt met kennis en inzichten; het is belangrijk dat je dingen snel oppikt en zelfstandig kunt vertalen naar jouw praktijk.

* Je hebt een levend geloof.

De trainingen van TotalBalance combineren coachen en discipelschap, waarbij een duidelijke koppeling wordt gelegd tussen theologie en psychologie. Dit heeft een belangrijke meerwaarde.

* Je hebt een basis coach opleiding gevolgd 

Je beschikt over basiskennis van coachen en bent op zoek naar bijbelse verdieping op veelvoorkomende thema's.

* Je bent op zoek naar een praktische verdieping op veel voorkomende thema's binnen de coaching

De TotalBalance opleiding kenmerkt zich door de praktische handvatten en tools die je ontvangt als coach, gecombineerd met bijbelse principes. Natuurlijk ligt er een gedegen theoretisch fundament onder de opleiding, maar de focus ligt op het toepassen van praktische oefeningen en inzichten, om cliënten optimaal te kunnen helpen. 

* Je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor je training en jouw bijdrage daarin  

De training vraagt ook van jou inbreng. Betrokkenheid en toewijding zijn belangrijke vereisten.

* Je hebt een eigen praktijk

Je bent praktiserend coach, of gebruikt coaching in je huidige baan.  

Kun je deze zaken beantwoorden met een 'JA'? En heeft God je bevestigd dat dit de juiste weg is voor jou? Dan ben je absoluut geschikt voor deze training. 

Dagseminar 1
Angst, stress &
burn-out


€1.247 ex btw (*)

JA, IK MELD ME AAN!

Beperkt aantal plekken.

(*) Let op: Dit zijn bedragen exclusief btw. Je betaling is inclusief btw. Kosten voor deze training kun je in je praktijk aftrekken en de btw mag je verrekenen. Check voor meer info www.belastingdienst.nl. Aan deze info kunnen geen rechten worden ontleend.

Bijkomende kosten (bij volledige senior training):

- Aanschaf van boeken voor het theorie-examen. Klik hier voor de betreffende boeken.

- 2 Uur supervisie door een TotalBalance of externe en ervaren coach (reken op €100-€125 per consult; tarieven verschillen per supervisor)

- Eventueel herexamen à €79,- (1 herexamen inbegrepen).

De juiste tijd om je aan te melden?  

Door de een maximale groepsgrootte is het aantal plekken beperkt. De seminars worden eenmaal per jaar gegeven.

Pas nadat je aanmelding door ons is bevestigd, is je deelname definitief.  

Nog vragen?  

Misschien heb je nog veel vragen. Je kunt altijd voor meer informatie een mail sturen naar Fanny, via office@totalbalance.nl. 

Twijfel je of het wat voor je is?

Schrijf je in voor het gratis webinar 'Coachen bij Angst, stress & burn-out'. Je ontvangt na afloop een mooie aanbieding voor de Senior Training.

Veelgestelde vragen:

Gaat deze training ook door wanneer we niet op locatie kunnen samenkomen door corona?

Ja, deze training gaat sowieso door; eventueel via een livestream. We willen ons niet laten belemmeren door omstandigheden.

Ik ben geen TotalBalance Coach. Kan ik wel deelnemen aan deze training?

Ja, de seminars staan ook open voor coaches van buitenaf. Je kunt je met het certificaat alleen geen 'TotalBalance Senior Coach' noemen. Wel 'Senior Coach'.

Wat is het verschil met andere trainingen? Waarin onderscheidt TotalBalance zich?

Veel trainingen zijn gericht op het vergaren van meer kennis. TotalBalance focust zich, naast het bieden van de benodigde (wetenschappelijk gefundeerde) kennis, op hoe je je cliënt met de betreffende problematiek begeleidt.

Worden de seminars ook op andere dagen dan donderdag gegeven?

Helaas, de seminars worden eenmaal per jaar gegeven. In 2020 is dat op donderdagen.

Christelijke coach opleiding