Coachopleiding Carianne Ros


"Bijbels Coachen = Liefhebben!"

Praktische Basis Coach Training waarmee je anderen effectief verder helpt op basis van bijbelse principes.  

Start: Eenmaal per jaar in september

Beperkt aantal plekken, voor toelating vindt een toelatingsgesprek plaats.

Locaties: Hattem, Veenendaal, Gouda, Goes en Eindhoven (bij deelname vanaf 8 personen)

- Ontdek de kant en klare en keer op keer bewezen TotalBalance Methode, waarmee je direct na trainingsdag 1 anderen kunt gaan coachen.  

- Leer d.m.v. goede gesprekstechnieken een gesprek effectief te leiden.

- Ontdek de stappen uit het coachproces waarmee je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet en altijd weet wat je moet zeggen.

- Ontvang praktische handvatten en coachingstools waarmee je cliënten perspectief biedt en écht verder kunt helpen.

- Ontdek hoe je vrij eenvoudig je werk kunt maken van dit fantastische vak, waarbij je daadwerkelijk cliënten aantrekt en snel een volle praktijk hebt.

- Ook zeer bruikbaar in jouw eventuele managementfunctie binnen een bedrijf of organisatie.

- Voor christenen die ernaar verlangen Gods heling te brengen in de harten van anderen, zodat zij ook diegene kunnen zijn die God heeft bedoeld toen Hij hen schiep. 

DROOM JIJ ERVAN OM COACH TE WORDEN? OF BEN JE AL COACH EN VRAAG JE JE AF OF DEZE OPLEIDING WAT VOOR JE IS?  

Je voelt misschien het verlangen dat je anderen verder wilt helpen en dat bemoedigen iets is dat je eigenlijk zonder veel moeite afgaat. Maar hoe ga je dat concreet vormgeven? En hoe kun je dat omzetten in betaald werk? 

Misschien herken je je wel in het volgende:  

- Je droomt er al heel lang van om coach te worden, maar twijfelt om stappen te zetten, waardoor je blijft hangen.

- Je vraagt je af of het wel wat voor jou is (er zijn al zoveel coaches...), waardoor je geen stappen zet.  

- Je vraagt je af of het wel een droge boterham oplevert, laat staan een belegde..., waardoor je er überhaupt maar niet aan begint.


of misschien weet je dat dit wat voor je is en

- Wil je coachingstechnieken integreren in je huidige werk.

- Ben je 'gewoon' toe aan die nieuwe stap

- Ben je eruit dat je coach wilt worden, maar twijfel je over welke opleiding past bij jou.

Aarzel je? Je bent niet de enige.

Veel mensen dromen er al jaren van om coach te worden , maar durven soms de stap niet te zetten, omdat ze niet zeker weten of het wat voor hen is, of omdat ze denken dat het voor hen niet is weggelegd. Er zijn al zoveel coaches en 'ben ik wel goed genoeg'? En welke opleiding past bij mij?

Heel gek is dit niet. Er is veel aanbod, dus waar moet je beginnen?

Mijn naam is Carianne Ros en nadat ikzelf 3,5 jaar chronisch vermoeid was in mijn studententijd, wist ik dat ik het roer radicaal moest omgooien en gewoon moest doen wat ik al zoveel jaren wilde: coachen, schrijven en trainen. Van daaruit ben ik mijn coach praktijk begonnen en met veel succes. Het was mijn verlangen om echt op christelijke basis te coachen, waarin ook het gebed een belangrijke rol had. In de jaren die volgden gaf God mij een hele diepgaande methode om mee te mogen werken, zodat mensen (door Hem!) geheeld werden van hun pijn én ze hun roeping leerden volgen.

Alleen als je werkt vanuit je hart en vanuit wie jij bent, kun je mensen verder helpen.  

Tegenwoordig zit ik in een heerlijke flow. Sinds 2001 ben ik coach en christentherapeut, heb ik - door Gods zegen- honderden mensen verder geholpen én een prima boterham verdiend met mijn bedrijf. Door anderen vanuit mijn hart met mijn unieke methode verder te helpen ervaar ik vervulling. Sinds kort werk ik samen met collega- coach en trainer Nelleke de Wit en het is onze missie om vanuit Gods liefde andere coaches in hun kracht te zetten, zodat Gods liefde zich als een oliedruppel zal verspreiden via alle coaches die we opleiden. Zodat ook zij hun unieke doelgroep verder kunnen helpen.

Om effectief te kunnen coachen heb je een 'recept' nodig.  

Na het volgen van een algemene coachopleiding zette ik (Nelleke) de stap naar een eigen coach praktijk. Vol enthousiasme startte ik met coachen, maar ik was onzeker. Zag ik niets over het hoofd? Waar zat nu de bron van het probleem? Ik miste een goede methodiek én bijbelse uitgangspunten voor de hulp aan mijn cliënten. De TotalBalance training bleek het 'recept' dat ik nodig had. Het gaf bijbels gefundeerde inzichten en praktische handvatten, die mij direct hielpen mijn cliënten effectiever te helpen. Ondertussen werk ik samen met Carianne en hebben we de TotalBalancetraining uitgebreid tot een volwaardige coachopleiding. 

"Bijbels coachen is het mooiste vak ter wereld!"

Carianne Ros

DE STAPPEN OM MENSEN TE BEGELEIDEN NAAR TOT EEN LEVEN VANUIT GODS KRACHT HEEFT CARIANNE VASTGELEGD IN DE TOTALBALANCE-COACHINGSMETHODIEK.

De methodiek biedt bijbels gefundeerde, praktische en creatieve (online)coaching en training aan christencoaches (to be), zodat:  

1. JE EEN STERKE BASIS ZULT HEBBEN MET DE GOEDGEFUNDEERDE EN ZICH KEER OP KEER BEWEZEN METHODE; JE WEET ZEKER DAT JE GEEN ENKELE STAP OVERSLAAT EN JE HOEFT NIET BANG TE ZIJN DAT JE NIET WEET WAT JE MOET ZEGGEN.

2. JE DE BENODIGDE HANDVATTEN, TOOLS, VAARDIGHEDEN EN OEFENINGEN HEBT OM ANDEREN TE COACHEN VANUIT BIJBELSE PRINCIPES.

3. JE ZELF ELKE DAG VANUIT GODS GENADE, LIEFDE, KRACHT EN WIJSHEID LEEFT EN DAT OOK WEER DOOR ZULT GEVEN AAN ANDEREN.

4. JE OP ELK GEBIED VAN JE LEVEN IN BALANS BENT (OF ZULT KOMEN).

5. JE VANUIT JE EIGEN ROEPING EN VERANTWOORDELIJKHEID EEN GOEDLOPENDE COACHPRAKTIJK OP ZULT BOUWEN, OF HET GELEERDE TOEPAST IN JE HUIDIGE WERKOMGEVING EN ANDEREN TOT ZEGEN ZULT ZIJN.

"Nadat ik een opleiding had gevolgd bij ICM, bleef ik behoefte houden aan verdieping. Die vond ik bij TotalBalance, voor mij een perfecte aanvulling op een algemene coachingsopleiding. Carianne coacht en traint op duidelijk bijbelse basis, met een warm hart en ruime ervaring in het vak zelf. Ze weet waar ze het over heeft, is duidelijk en helder én heel liefdevol.  

Carianne leert je werken met de Totalbalance-methode, die voor mijzelf jaren daarvoor veel had betekend. Ik vind het fijn om als zelfstandig werkende coach deel uit te maken van een team van andere christen-coaches. Je hebt dezelfde training gehad en je deelt tijdens de intervisie over de onderwerpen, die je in je praktijk tegenkomt. Heel waardevol en zeker aan te raden!"

christelijke Coach opleiding Rianne Zegelaar

-Rianne Zegelaar, cursist najaar 2012-  


"Wat ik heb gewaardeerd aan de TotalBalance Coach Training is: de saamhorigheid en openheid in de groep, de heldere structuur van de map, de bezieling van Carianne en bovenal was het als een warm bad, doordat ik merkte dat we geïnspireerd werden door de heilige Geest.  

Ik heb mezelf nog beter leren kennen. Vooral in het licht van Gods liefde. Ik heb geprobeerd om vanuit Gods perspectief naar mezelf te kijken. En vandaaruit ook naar anderen. Dan raak je onder de indruk van Gods liefde. Dat geeft moed en vertrouwen om stapsgewijs elke dag de weg te gaan die God wijst."  

christelijke coachopleiding Johan Raalte

-Johan van Raalte, cursist najaar 2016-

WAT GEBEURT ER MET JOU ALS JIJ DIE COACH WORDT DIE JIJ VOOR OGEN HEBT? WAT BETEKENT DAT VOOR JE OMGEVING?  

Hoe zou het zijn als jij eenmaal aan het coachen bent op de manier die je hart heeft? Hoe zou je leven eruit zien als je bruist van de energie doordat je anderen verder helpt op een professionele wijze? Als je op effectieve wijze iets kunt betekenen voor je omgeving en impact hebt? Dat datgene wat je het liefste doet je werk is, waarmee je een goed inkomen verdient?

Misschien weet je van binnen dat het tijd is voor de volgende stap. Tijd om je verder te ontwikkelen, zodat je die dingen kunt gaan doen die passen bij hoe God jou in elkaar heeft gezet.

WAT KRIJG JE ALS JE JE AANMELDT VOOR DE BASISOPLEIDING VAN TOTALBALANCE? 

#01 Online modules

Om het zo makkelijk mogelijk voor je te maken om te kunnen ontwikkelen, hebben we allereerst een serie video’s voor je opgenomen, waarin we precies de basis uitleggen van coaching, van gesprekstechnieken en de basisprincipes van bijbels coachen. In de drie online modules delen we verder praktijkvoorbeelden zodat je veel inspiratie en ideeën krijgt om toe te passen in je eigen coaching. Stap voor stap laten we je zien hoe je een geweldige coach wordt. Direct na aanmelding krijg je toegang en kun je alvast aan de slag.

#02 Zes live trainingsdagen (NIEUW)

De eerste live trainingsdag is met alle deelnemers uit het hele land in Veenendaal, onder leiding van Carianne Ros en Nelleke de Wit. Samen trappen we af.

Tijdens de overige vijf live trainingsdagen neemt je trainer je, op een locatie bij jou in de buurt, mee door de hele TotalBalance methode én doorloop je zelf het proces van de methode. Daarnaast is er ruimte voor oefenen met het voeren van gesprekken. De laatste praktijkdag staat helemaal in het teken van oefenen met gesprekken. Check hier alle data en locaties. En bekijk hier de inhoud van de praktijkdagen.

#03 Uitgebreid handboek met voorbeelden

Bij de methode hoort een uitgebreid handboek waarin alle onderdelen worden behandeld. Inclusief voorbeelden.

#04 Theorie-examen (en een herkansing)

Tijdens dit examen wordt je kennis getoetst aan de hand van meerkeuzevragen. Dit examen vindt plaats in Gouda en omvat de inhoud van de Total Balance methode en een aantal boeken, waaronder een juridische handleiding voor coaches. 

#05 Certificaat

Na deelname aan de opleiding ontvang je een certificaat. We hanteren de volgende certificaatseisen:

- Deelname aan alle praktijkdagen (inclusief Business deel, zie 'bonussen')

- Met goed gevolg afleggen van het (meerkeuze) theorie-examen

- Minimaal 8 uur coachen van oefencliënten, inclusief reflectieverslagen

- 3 Uur persoonlijke coaching bij een TotalBalance coach, inclusief reflectieverslagen

- 8 Uur deelname aan studiegroep/intervisie, inclusief reflectieverslagen

- 2 Uur supervisie op oefencliënten bij een TotalBalance coach, inclusief reflectieverslagen

Meer informatie over de certificaatseisen

#06 Een jaar lang lidmaatschap van het TotalBalance netwerk

Na ontvangst van het TotalBalance certificaat kom je in aanmerking voor gebruik van de TotalBalance Methode en deelname aan het TotalBalancenetwerk. Hiervoor betaal je jaarlijks licentiekosten. Het 1e jaar na afronding van je training is inbegrepen. Lees hier meer over deze licentie.

JE ONTVANGT NOG MEER; DE TRAINING IS INCLUSIEF

4 WAARDEVOLLE BONUSSEN  

01. ONLINE 'COACHING TOOLKIT' t.w.v. €397,-

Online training met alternatieve oefeningen om met je cliënt te doen 

In deze training ontdek je een aantal effectieve en aanvullende oefeningen die je met je cliënten kunt doen om bijvoorbeeld bij emoties te komen, te leren omgaan met negatieve gedachten, of het leren aangeven van grenzen.

02. BIJBELSE BUSINESS BOOST O.L.V. NELLEKE DE WIT T.W.V. €497,-

Tijdens deze inspirerende en geheel verzorgde 2-daagse business training ontdek je alle stappen voor het opzetten van jouw eigen praktijk en hoe je snel aan cliënten komt. 

03. ONLINE TRAINING 'CREATE YOUR OWN BUSINESS' T.W.V. €497,-  

5 Stappen voor het opzetten van een gezonde en succesvolle praktijk op basis van bijbelse principes  

Speciaal voor ondernemende christenen die een succesvolle eigen praktijk willen starten. Je ontdekt precies wat je moet doen en in welke volgorde om een solide bedrijf neer te zetten, wat je een hele berg tijd, geld en energie gaat schelen. Boordevol heldere stappenplannen, inzichten en tips.  

04. ONLINE COMMUNITY  

Toegang tot de speciale (besloten) online - TotalBalanceCommunity

Stel je vragen persoonlijk aan Carianne en Nelleke en krijg feedback zodat je verder komt en kunt gaan bloeien. Connect met andere TotalBalance coaches en laat je inspireren door een enorme boost van bemoediging en herkenbaarheid.

Check of het deze opleiding geschikt is voor jou  

Niet iedereen is geschikt voor deze opleiding. Daar zijn we graag helder over. Daarom houden we ook met iedere nieuwe deelnemer een toelatingsgesprek. Check daarom eerst of jij een goede match bent, anders heeft het (nu nog) geen zin om mee te doen. Het is de bedoeling dat je klaar bent voor het zetten van stappen:  

 

* Je hebt een levend geloof.

De trainingen van TotalBalance combineren coachen en discipelschap, waarbij een duidelijke koppeling wordt gelegd tussen theologie en psychologie. 

* Je hebt eventuele trauma's uit je verleden verwerkt  

Bij het begeleiden van anderen moet je bij je hart kunnen. Als dat nog vol pijn of verdriet zit, kun je minder goed anderen verder helpen.  


* Je bent op zoek naar een praktische coach opleiding op basis van bijbelse principes

De TotalBalance opleiding kenmerkt zich door de praktische handvatten en tools die je ontvangt als coach, gecombineerd met bijbelse principes. Natuurlijk ligt er een gedegen theoretisch fundament onder de opleiding, maar de focus ligt op het toepassen van praktische oefeningen en inzichten, om cliënten optimaal te kunnen helpen. 

* Je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor je opleiding en jouw bijdrage daarin  

De opleiding vraagt ook van jou inbreng. Betrokkenheid, toewijding en een positieve mindset zijn belangrijke vereisten.  

* Je hebt HBO- werk- en denkniveau 

Bijbels coachen doe je vooral met je hart. Desalniettemin is het van belang dat je het onderliggende proces van de cliënt kunt overzien en signalen van je cliënt daarin kunt plaatsen en eventueel toelichten.

Kun je deze zaken beantwoorden met een 'JA'? Heeft God je bevestigd dat dit de juiste weg is voor jou? Dan ben je absoluut geschikt voor deze training. Graag maken we kennis met je en zien we bovenstaande zaken bevestigd in het toelatingsgesprek. Wanneer je de handvatten uit het programma gaat toepassen, zal je een geweldige coach worden!

Het aantal plekken per trainingslocatie is beperkt.

AANMELDEN VOOR 2021 IS BINNENKORT MOGELIJK

Eenmalige investering
€2.847 ex btw (*)

JA, IK MELD ME AAN!

(*) Let op: Dit zijn bedragen exclusief btw. Je betaling is inclusief btw. Kosten voor deze training kun je in je (te openen) praktijk aftrekken als startkosten en de btw mag je verrekenen. Check voor meer info www.belastingdienst.nl. Aan deze info kunnen geen rechten worden ontleend.

Mocht bij het toelatingsgesprek blijken dat je niet kunt starten, ontvang je je investering binnen een aantal dagen terug op je bankrekening.

Wellicht wil jouw werkgever meebetalen? Download hier de Factsheet voor werkgevers.

Bijkomende kosten:

- Aanschaf van boeken voor het theorie-examen. Klik hier voor de betreffende boeken.

- 3 Uur coaching door een ervaren TotalBalance coach. 

- 2 Uur supervisie door een ervaren TotalBalance coach.

- Eventueel herexamen à €79,- (1 herexamen inbegrepen).

- Reken tijdens de training op ongeveer €500-€600 aan bijkomende kosten voor literatuur en coach en supervisie sessies.

- Vanaf een jaar na de opleiding licentiekosten. Lees meer hierover.

"Als manager bij een grote bank heb ik de TotalBalance coach training gevolgd. In eerste instantie niet om zelf een praktijk op te zetten, wel om te groeien als coach voor mijn managers. In een 'practice what you preach' setting wordt 'het vak van het liefhebben' zoals Carianne dat noemt gegeven.  

De sfeer is warm en goed én er wordt hard gewerkt om alle kennis en kunde over te dragen. Met nieuwe inzichten, kennis, kunde en bovenal inspiratie ging ik elke keer weer naar huis. Je oefent alle stof eerst op jezelf tijdens de cursus, dat is wijs en bied je nieuwe inzichten over jezelf! De laatste cursusdag hebben we allemaal examen gedaan en werd afgesloten met een heerlijke lunch. Ik vind de cursus een aanrader voor iedereen die meer over zichzelf te weten wil komen en tegelijkertijd weer een stap wil zetten in een heel mooi vak: het vak van het liefhebben!" 

Saskia Kersten

-Saskia Kersten, cursist najaar 2013-

GARANTIE VOOR JOU EN JE CLIËNT

Ieder (geestelijk gezond) persoon vanaf een jaar of 18 kan werken met de TotalBalance Methode die jij aanbiedt. Wanneer iemand het proces aangaat van TotalBalance én ook afmaakt, heeft hij of zij daar de rest van zijn of haar leven profijt van, zowel privé als op werkgebied.  

De TotalBalance Methode is een proces van therapie en coaching op basis van pastoraat, waardoor je cliënt: 

1. De troep uit zijn of haar verleden opruimt (door Gods genade en heling), slechte gewoontes kan doorbreken én van zijn of haar verleden leert. 

2. Weet wie hij (of zij) is: hij leert rekening houden met zijn eigen energieniveau, weet hoe hij zich geliefd voelt, kent zijn eigen persoonlijkheidsprofiel, kent zijn motiverende omstandigheden en talenten en leert daardoor de juiste keuzes te maken, zowel privé als op werkgebied.  

3. Goed gefundeerde plannen kan maken, doelen kan stellen én zijn doelen ook kan bereiken, omdat hij leert hoe hij verantwoordelijkheid kan nemen voor zijn leven.

De TotalBalance Methode is bijbels gefundeerd, maar kan zowel voor christenen als voor niet christenen ingezet worden, afhankelijk van de doelgroep waarmee jij graag zou willen werken. Voor christenen geldt dat de TotalBalance Methode er ook voor zorgt dat iemand krachtiger wordt in zijn of haar geloof; hij of zij leert echt leven in overgave aan God.  

Je kunt de online modules in je eigen tijd volgen.  

Direct na toelating ontvang je toegang tot het online deel van het programma en kun je alvast starten. De online modules zijn 6 maanden beschikbaar. Tijdens de praktijkdagen zal je trainer zijdelings terugkomen op de verschillende onderwerpen. 

Meld je direct aan!

Door een maximale groepsgrootte is het aantal plekken beperkt.

Na aanmelding ontvang je een uitnodiging voor een (online) toelatingsgesprek. In dit gesprek leren we elkaar kennen en onderzoeken we of TotalBalance bij je past en of je kunt starten.

Veelgestelde vragen  

Misschien heb je nog heel veel vragen. Je kunt altijd voor meer informatie een mail sturen naar office@totalbalance.nl. 

Kijk eerst even hier bij de 'veelgestelde vragen' of je antwoord er al bij staat.

Twijfel je of de opleiding wat voor je is? Bezoek het Coach Event, ontdek of bijbels coachen wat voor je is en maak kennis met TotalBalance en haar methode.

Wat de coach opleiding van TotalBalance je kan opleveren  

Stel jezelf eerst eens de vraag: in hoeverre kan ik mensen vanuit mijn huidige kennis echt verder helpen? En wat laat ik nu allemaal liggen doordat ik misschien niet over de juiste handvatten beschik? Wat lopen anderen, die ik verder zou kunnen helpen, daarmee mis?  

ALS JE STAPPEN UIT DEZE BASIS OPLEIDING VOLGT EN JE DE HANDVATTEN IMPLEMENTEERT IN JE COACHING, DAN:  

- BEN JE VOLDOENDE TOEGERUST OM HET PROCES VAN JE CLIËNT TE OVERZIEN

- HEB JE VOLDOENDE PRAKTISCHE TOOLS OM MENSEN VERDER TE HELPEN

- WEET JE HOE JE KUNT VOORKOMEN DAT JE IETS OVER HET HOOFD ZIET BIJ EEN CLIËNT

- BEN JE IN STAAT CLIËNTEN STRUCTURELE OPLOSSINGEN TE BIEDEN, WAAR ZE HUN HELE LEVEN IETS AAN HEBBEN

- WEET JE HOE JE JOUW BLOEIENDE PRAKTIJK OPZET  

- KUN JE PSYCHOLOGIE EN THEOLOGIE VERBINDEN TOT KRACHTIGE HULP VOOR JOUW CLIËNTEN 

Zodat je vanuit professionaliteit je cliënten daadwerkelijk verder kunt helpen.

Het aantal plekken per trainingslocatie is beperkt. Je ontvangt na aanmelding een uitnodiging voor een toelatingsgesprek.

AANMELDEN VOOR 2021 IS BINNENKORT MOGELIJK

(*) Let op: Dit zijn bedragen exclusief btw. Je betaling is inclusief btw. Kosten voor deze training kun je in je (te openen) praktijk aftrekken als startkosten en de btw mag je verrekenen. Check voor meer info www.belastingdienst.nl. Aan deze info kunnen geen rechten worden ontleend.

Mocht bij het toelatingsgesprek blijken dat je niet kunt starten, ontvang je je investering binnen een aantal dagen terug op je bankrekening.

Wellicht wil jouw werkgever meebetalen? Download hier de Factsheet voor werkgevers