TotalBalance Coach Training

Online Pastorale Coach Training waarmee je anderen effectief verder helpt op basis van bijbelse principes.  

Direct starten met de online modules en als BONUS een live trainingsdag op 23 november 2019.

 Aan de slag met de basisvaardigheden van bijbels coachen.

 • Ontvang praktische handvatten om de regie over een gesprek te kunnen pakken.


 • Overzie de problematiek van de ander en weet wat je moet zeggen op welk moment.


 • Beheers goede gesprekstechnieken en pas ze ook toe, waardoor je effectieve en. inspirerende gesprekken kunt voeren en de ander daadwerkelijk in beweging komt. 


 • Leer hoe je mensen kunt bemoedigen, inspireren en onderwijzen vanuit Gods Woord en op welke manier je gebed kunt integreren in de gesprekken.


 • Weet wanneer je iets zelf kunt aanpakken, of beter kunt doorverwijzen naar een andere professional.


 • Leer hoe je omgaat met geestelijke strijd


 • En nog veel meer!  

Zodat je precies weet wat je moet doen en zeggen in de gesprekken die je voert met hulpvragers, zonder dat je je onzeker voelt. Waardoor de ander zich gehoord voelt én daadwerkelijk verder komt door jouw hulp, die je samen met God mag bieden!

Voor christenen met een groot hart voor coaching en die ernaar verlangen Gods heling te brengen in de harten van anderen, zodat zij ook tot de bestemming kunnen komen die God voor hen heeft. 

BEN JE PASTOR, KRINGLEIDER, VOORGANGER, PASTORAAL MEDEWERKER OF MANAGER EN VRAAG JE JE AF OF DEZE TRAINING WAT VOOR JE IS? 

Je voelt het verlangen dat je anderen verder wilt helpen en dat bemoedigen iets is dat je eigenlijk zonder veel moeite afgaat. Je wilt graag zinvolle en effectieve gesprekken voeren. Maar hoe kun je de ander daadwerkelijk verder helpen en hoe weet je of je de juiste dingen zegt of dat je juist misschien zelfs brokken maakt door de verkeerde dingen te zeggen?

Je herkent je in het volgende:  

 • Je loopt al tijden met de gedachte een nieuwe stap te zetten, maar je durft niet


 • Je hoofd zit vol met 'ja-maars' en je omgeving ziet allemaal leeuwen en beren. 


 • Je droomt er al heel lang van om anderen d.m.v. (pastorale) gesprekken verder te helpen, maar twijfelt om stappen te zetten, waardoor je blijft hangen.


 • Je vraagt je af of je zelf al wel ver genoeg bent, om een ander verder te kunnen helpen.


 • Je vraagt je af of het wel wat voor jou is (wie ben ik... er zijn er al zoveel, die het misschien ook nog beter kunnen...), waardoor je geen stappen zet.  


Of je weet dat dit wat voor je is, maar

 • Je vraagt je af of een training de investering wel waard is.


 • Je vraagt je af of dit het juiste moment is.


 • Of je wilt wel een training volgen, maar vraag je je af of dit de juiste training is voor jou...

Aarzel je? Je bent zeker niet de enige.

Veel mensen weten diep van binnen dat ze anderen verder willen helpen , maar durven soms de stap niet te zetten, omdat ze niet zeker weten of het wat voor hen is, of omdat ze denken dat het voor hen niet is weggelegd. Er zijn er al zoveel en 'ben ik wel goed genoeg'? Welke training past bij mij?

Heel gek is dit niet. Er is veel aanbod, dus waar moet je beginnen?

Mijn naam is Carianne Ros en nadat ikzelf 3,5 jaar chronisch vermoeid was in mijn studententijd, wist ik dat ik het roer radicaal moest omgooien en gewoon moest doen wat ik al zoveel jaren wilde: coachen, schrijven en trainen. Van daaruit ben ik mijn coach praktijk begonnen en met veel succes. Het was mijn verlangen om echt op christelijke basis te coachen, waarin ook het gebed een belangrijke rol had. In de jaren die volgden gaf God mij diepgaande inzichten van waaruit ik mocht werken, zodat mensen (door Hem!) geheeld werden van hun pijn én ze hun roeping leerden volgen. Geweldig wat God doet door andere mensen heen!

Alleen als je werkt vanuit je hart en vanuit wie jij bent, kun je mensen verder helpen.  

Tegenwoordig zit ik in een heerlijke flow. Sinds 2001 ben ik coach en christentherapeut, heb ik - door Gods zegen- honderden mensen verder geholpen. Door anderen vanuit mijn hart en samen met God verder te helpen en mijn unieke persoonlijkheid, kwaliteiten en talenten in te zetten, ervaar ik vervulling. Sinds kort werk ik samen met collega- coach en trainer Nelleke de Wit en het is onze missie om vanuit Gods liefde ondermeer coaches, kerkelijk werkers, voorgangers, kringleiders, pastorale medewerkers en managers in hun kracht te zetten, zodat Gods liefde zich als een oliedruppel zal verspreiden via iedereen die we mogen. trainen. Zodat ook zij weer hun unieke doelgroep, die god hen op het hart geeft, verder kunnen helpen.

Om effectieve (pastorale) zorg te verlenen heb je handvatten nodig.  

Jarenlang was ik kringleider in mijn gemeente én manager bij een zorginstelling. Ik leidde mijn kring en mijn team, maar was onzeker; hoe kon ik het beste in anderen naar boven halen? En hoe pakte ik de regie over gesprekken met anderen die vastzaten? Welke dingen moest ik op welke momenten zeggen? Mijn pastorale hart was groot, maar ik was onzeker. Ik miste goede handvatten én bijbelse uitgangspunten voor de hulp aan anderen.

Na het volgen van een algemene coachopleiding zette ik (Nelleke) de stap naar een eigen coach praktijk. Gaandeweg deed ik steeds meer kennis en vaardigheden op en ik merkte dat deze mij direct hielpen om anderen effectief te helpen. 

Ook in mijn gemeente kon ik deze principes toepassen en pastorale zorg verlenen, vanuit een gevoel van zelfvertrouwen, omdat ik wist waar ik mee bezig was én wanneer ik de zorg beter aan andere professionals kon toevertrouwen. Alle ervaring die ik heb opgedaan, geef ik graag, samen met Carianne, door aan enthousiaste en gemotiveerde christenen, met een groot hart voor anderen.

DE BIJBELSE PRINCIPES OM, MET BEHULP VAN EFFECTIEVE GESPREKSVOERING, MENSEN TE BEGELEIDEN NAAR TOT EEN LEVEN VANUIT GODS KRACHT, HEBBEN WE VASTGELEGD IN DE ONLINE PASTORALE COACH TRAINING VAN 16 WEKEN.

De training biedt bijbels gefundeerde, praktische en creatieve (deels online)coaching, zodat:  

1. JE EEN STERKE BASIS ZULT HEBBEN MET DE GOEDGEFUNDEERDE EN ZICH KEER OP KEER BEWEZEN BIJBELSE PRINCIPES.

2. JE DE BENODIGDE HANDVATTEN EN VAARDIGHEDEN HEBT OM ANDEREN TE COACHEN VANUIT BIJBELSE PRINCIPES.

3. JE ZELF ELKE DAG VANUIT GODS GENADE, LIEFDE, KRACHT EN WIJSHEID LEEFT EN DAT OOK WEER DOOR ZULT GEVEN AAN ANDEREN.

4. JE VANUIT JE EIGEN ROEPING EN VERANTWOORDELIJKHEID PASTORALE ZORG KUNT BIEDEN EN GOEDE GESPREKKEN KUNT VOEREN EN ANDEREN TOT ZEGEN ZULT ZIJN.

WAT GEBEURT ER MET JOU ALS JIJ DIE EFFECTIEVE GESPREKKEN ZULT VOEREN DIE JIJ VOOR OGEN HEBT? VANUIT (GODS) KRACHT EN ZELFVERTROUWEN? WAT BETEKENT DAT VOOR AL DIE MENSEN DIE JIJ MAG HELPEN?  

Hoe zou het zijn als jij eenmaal (pastorale) zorg verleent op de manier die je hart heeft? Hoe zou het zijn als je bruist van de energie doordat je anderen verder helpt op een professionele wijze? Als je op effectieve wijze iets kunt betekenen voor je naaste en (echt) impact hebt? 

Misschien weet je van binnen dat het tijd is voor de volgende stap. Tijd om je verder te ontwikkelen, zodat je die dingen kunt gaan doen die passen bij hoe God jou in elkaar heeft gezet! 

Want ook jij hebt een specifieke doelgroep (een groep mensen die specifiek op jou resoneert) die op jou zit te wachten. Er zijn altijd mensen die minder ver zijn in hun proces dan jij, die met jou specifiek een klik hebben en die jij verder kunt helpen!

WAT KRIJG JE ALS JE JE AANMELDT VOOR DE PASTORALE COACH TRAINING?

3 Online modules, iedere week een les, 16 weken (je kunt direct na aanmelding starten). 

De online training bevat per module video’s met uitleg en concrete voorbeelden van hoe het níet moet en hoe je het juist goed aanpakt, concrete opdrachten en een werkblad, zodat je het geleerde meteen kunt integreren in jouw (werk)situatie. Iedere week een les, 16 weken lang. Ook ontvang je wekelijks een bijbelstudie om stil te staan bij belangrijke coachings thema's.

DE TRAINING IS INCLUSIEF 5 WAARDEVOLLE BONUSSEN

#01. GEHEEL VERZORGDE LIVE TRAININGSDAG t.w.v. €397

Deze wordt eenmaal per jaar gehouden in de regio Utrecht. Eerstvolgende live trainingsdag: Zaterdag 23 november 2019. Je ontvangt verdiepend onderwijs, kunt het geleerde oefenen in een professionele setting en wordt ook geestelijk opgebouwd. 

#02. ONLINE TRAINING 'HALLO POWERVROUW!' t.w.v. €297

Leef in 5 stappen jouw roeping, vanuit Gods kracht!

Deze training werd oorspronkelijk ontwikkeld speciaal voor vrouwen, maar is voor iedereen die vanuit Gods roeping wil leven, van belang. Je ontdekt de 5 fases die je constant doorloopt, als het gaat om het maken van keuzes. Zodat je doelgericht je leven kunt leiden, vanuit een basis van rust en balans. Boordevol waardevolle inzichten die je kunt doorgeven aan degenenen die je wilt helpen.

#03. Het dagboek 'Rust' van Carianne Ros t.w.v. €17,50

Dit dagboek neemt je in drie maanden mee naar een leven vanuit Gods rust. Carianne geeft je levensveranderende tips aan de hand van het grote gebod 'Heb God lief boven alles en je naaste als jezelf'. Een aanrader voor zowel jou, als de mensen die jij verder wilt helpen door middel van pastorale gesprekken. Je ontvangt dit boek tijdens de Pastorale Coach Trainingsdag.

#04. Webinar Bijbels Verantwoord Coachen 

Speciaal voor mensen die het verlangen hebben anderen op basis van bijbelse principes verder te helpen, of je nu coach bent, of voorganger, kringleider, pastoraal medewerker, of manager. Je ontdekt belangrijke principes en randvoorwaarden om bijbels te coachen. 

#05. Waardebon t.w.v. €497!

Te verzilveren bij inschrijving voor de TotalBalance Basis Coach Training, waar je leert werken met de TotalBalance Methode, die Carianne op basis van haar 18 jaar coach ervaring heeft ontwikkeld en die zijn levensveranderende meerwaarde al honderden malen heeft bewezen.

Check of het deze training geschikt is voor jou  

Niet iedereen is geschikt voor deze training. Daar zijn we graag helder over. Check daarom eerst of jij een goede match bent, anders heeft het (nu nog) geen zin om mee te doen. Het is de bedoeling dat je klaar bent voor het zetten van stappen:  

 

* Je hebt een levend geloof.

De trainingen van TotalBalance combineren coachen en discipelschap, waarbij een duidelijke koppeling wordt gelegd tussen theologie en psychologie. 

* Je hebt eventuele trauma's uit je verleden verwerkt  

Bij het begeleiden van anderen moet je bij je hart kunnen. Als dat nog vol pijn of verdriet zit, kun je minder goed anderen verder helpen.  


* Je bent op zoek naar een praktische pastorale training op basis van bijbelse principes

TotalBalance kenmerkt zich door de praktische handvatten en tools die je ontvangt, gecombineerd met bijbelse principes. Natuurlijk ligt er een gedegen theoretisch fundament onder de trainingen, maar de focus ligt op het toepassen van praktische oefeningen en inzichten, om anderen optimaal te kunnen helpen. 

* Je bent bereid om verantwoordelijkheid te nemen voor je training en jouw bijdrage daarin  

De training vraagt ook van jou inbreng. Betrokkenheid en toewijding zijn belangrijke vereisten.  

Kun je deze zaken beantwoorden met een 'JA'? En heeft God je bevestigd dat dit de juiste weg is voor jou? Dan ben je absoluut geschikt voor deze training. Wanneer je de handvatten uit het programma gaat toepassen, zal je effectief pastorale zorg kunnen verlenen!

Het aantal plekken is beperkt.

Eenmalige investering

€497 incl. btw 

JA, IK MELD ME AAN!

Je kunt de online modules in je eigen tijd volgen  

Direct na aanmelding ontvang je toegang tot het online deel van het programma en kun je alvast starten. Je kunt de lessen maken op je eigen tijd. Tijdens de praktijkdagen zal Carianne terugkomen op de verschillende onderwerpen. 

De juiste tijd om je aan te melden is NU  

Hoeveel zou jij kunnen betekenen voor anderen? Ook jij hebt een unieke doelgroep van mensen die net iets minder ver is in zijn/haar proces dan jij en die op jouw specifieke impact zit te wachten. Hoe gaaf is het als God hen, door jou heen, verder kan helpen! Zet de stap en meld je vandaag nog aan! 

Direct na aanmelden ontvang je toegang tot de online modules en kun je van start.


Veelgestelde vragen  

Misschien heb je nog vragen. Je kunt altijd voor meer informatie een mail sturen naar Bertina, via office@totalbalance.nl.

Kijk eerst even hier bij de 'veelgestelde vragen' of je antwoord er al bij staat.  

Wat de Pastorale Coach Training van TotalBalance je kan opleveren  

Stel jezelf eerst eens de vraag: in hoeverre kan ik mensen vanuit mijn huidige kennis en vaardigheden echt verder helpen? En wat laat ik nu allemaal liggen doordat ik misschien niet over de juiste handvatten beschik? Wat lopen anderen, die ik verder zou kunnen helpen, daarmee mis?  

ALS JE DE STAPPEN UIT DE TRAINING VOLGT EN JE DE HANDVATTEN IMPLEMENTEERT IN JE PASTORALE ZORG, DAN:  

- BEN JE VOLDOENDE TOEGERUST OM HET PROCES VAN DE ANDER TE OVERZIEN EN TIJDIG DOOR TE VERWIJZEN, ZODAT JE VOORKOMT ONNODIG 'BROKKEN' TE MAKEN DOOR TE LANG ZELF IEMAND TE PROBEREN TE HELPEN.

- HEB JE VOLDOENDE PRAKTISCHE TOOLS OM GOED TE LUISTEREN.

- BEHEERS JE GOEDE GESPREKSTECHNIEKEN, ZODAT JE EEN ZINVOL GESPREK KUNT VOEREN.

- WEET JE HOE JE DE ANDER DAADWERKELIJK VERDER KUNT HELPEN.

- KUN JE PSYCHOLOGIE EN THEOLOGIE VERBINDEN TOT KRACHTIGE HULP VOOR DE ANDER.

Zodat je vanuit een professionele basis de ander daadwerkelijk verder kunt helpen!